Moji standardi za dobar blog

11.1.17


Verujem da svaki bloger treba da ima neke svoje standarde po kojima se učlanjuje u blogove i bira postove koje će čitati. Međutim, isto tako, po mom mišljenju, bloger mora da te standarde upotrebi i na svom blogu, da iz ugla iz kog posmatra druge, posmatra i sebe. Tako da ću ja sa vama da podelim neke svoje standarde prema kojim ocenjujem prvenstveno svoj blog, a onda i tuđe.



  • Vesele teme. Mislim da ste upoznati sa tim da ja na tužne teme pišem kada sam u teškoj depresiji, a to se nijednom nije desilo, i prosto ne želim da moj, niti bilo čiji blog odiše negativnom energijom.
  • Nimalo hvalisanja u postovima. Ja ne kažem da nije u redu pohvaliti se, ali hvalisati se i previše pisati o onome što imate je dosadno, a i pomalo stvara kompleks niže vrednosti.
  • Prijateljski odnos sa čitaocima. Prvo što primetim u postovima je kako neko komunicira sa čitaocima. Ukoliko se tu vidi neki odnos sa distance, a ne pravi prijateljski, onda mi bude teško da čitam post od početka do kraja, jer prosto ne osećam konekciju. Zbog toga se trudim da vam se u postu maksimalno približim i sa vama razgovaram.
  • Nimalo uzdizanja sebe kao nekoga ko je savršen. Pošto kroz postove prosto moramo da predstavljamo sebe kao ličnost, nikako ne dozvoljavam sebi da iko bude ljubomoran na mene, ili da pomisli kako sam savršena, jer niko nije savršen.
  • Teme koje interesuju čitaoce.  Neke teme nam se možda učine interesantnim i nesvakidašnjim, međutim, dok pišemo, shvatimo da baš i nije tako. To je potpuno razumljivo i u redu, jer nekada i ne znamo najbolje da iskažemo nešto tako da bude interesantno. Dakle, kada pišem, maksimalno se trudim da teme interesuju i mene i čitaoce.
  • 100% original. Iako me mnoge blogerke inspirišu da napišem postove na određene teme, a pogotovo Marsa i Dr Problem, trudim se da pišem originalne postove koji su samo moji. Isto to, takođe, očekujem i od drugih čije blogove posećujem.
  • Mnogo uloženog truda. Bez obzira kako izgleda konačan izgled bloga i postova, ako vidim da se neko mnogo potrudio, znam da onda u buduće vredi čitati njegov blog.
  • Kvalitetne fotografije. Blog, pored teksta, čine i lepe i kvalitetne fotografije. Čak i da nisu kvalitetne, bitno je da su vaše, a ne sa interneta i tuđe, jer svako uspeva spram svojih mogućnosti, ali svaka fotografija može biti kvalitetna, nebitno čime je fotografisana, a Marsine fotografije su pravi primer za to.
  • Prijatan izgled bloga. Izgled mora biti kvalitetan i prijatan, bilo da ste početnik ili već iskusni bloger, i treba maksimalno da se trudite da bude uređen sa ukusom i da pažljivo birate kako će ispasti.

Kako ne bi ispralo da sam nešto jako stroga, ja sve ovo pokušavam da primenim na svom blogu. Ni meni mnogi standardi nisu bili sjajno ispunjeni, ali sam se oduvek trudila. Nadam se da ste uživali u ovom postu i da ćete možda i primeniti nešto od ovoga, jer su ovo i prijateljski saveti ☺

 

You Might Also Like

7 comments

  1. Apsolutno se slažem sa svime napisanim i smatram da je trud definitivno presudan u svemu.:) Mnogo ti hvala na lepim rečima, zaista si me obradovala ovom pohvalom na račun postova i fotografija <33

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post! I ja se trudim da svakim danom poboljavam i izgled i sadržaj svog bloga. :)

    Giveaway je na mom blogu----> Fashion, Beauty and Style

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман11/1/17

    Ja ne mogu vjerovati da si me spomenula kao originalnoga blogera. Zbilja, moje teme nisu nešto pretjerano nesvakidašnje, ali volim pisati one tužne i depresivne postove tako da se tu baš i ne uklapam u tvoje standarde dobrog bloga.
    Divan post! ☺

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hah, ne brini, uklapaš se. Trudiš se ti i previše. A iako ih pišeš, ja i dalje ne osećam negativnu energiju kod tebe, a tvoj blog mi je stvarno jedan od omiljenih ☺ Hvala ti!

      Избриши
  4. Iskreno, sviđa mi se ovaj post. Ja iskreno ne gledam previše na ovakve stvari jer volim svakome pružiti podršku, pogotovo kada su to novi blogovi, ali naravno da postoji onih koje više volim čitati od drugih :)
    Najviše cijenim trud i zalaganje, a i kada vidim kako netko napreduje :)

    MMara

    ОдговориИзбриши
  5. Slažem se sa svime što si napisala, ja se svakodnevno trudim da svoj blog uzdignem na malo viši nivo (ne znam koliko mi to uspeva hahah). Ali definitivno je trud koji neko ulaže najbitniji. :)

    introverted-dreamer.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  6. Imas odlican kriterijum i uglavnom se slazemo! :D
    Sjajne su fotogragije, iz posta u post si sve bolja i bolja! ♡
    novi post:Teen Queen

    ОдговориИзбриши