Fontovi na kojima će vam vaš blog biti zahvalan

28.1.17

Ne znam jesam li skoro videla neki blog koji nije lepo uređen, a da nema manje od godinu dana. Ali, zato su, do jedno godinu dana starosti, blogovi uglavnom lošije urađeni. Verovatno zbog nedostatka sopstvenih ideja, ali i nesigurnosti, a možda i neznanja po pitanju ovog izuzetno lakog dizajna. Pola posla vam zapravo obavlja font, dok ono što dodate uz njega prolazi kao dopunjavanje praznog mesta na kreativan način. Za vas sam pripremila fontove koji će vaše čitaoce OBORITI sa nogu, a imate i direktne linkove na kojima ih možete preuzeti, tako da, poslužite se slobodno!


1. LUNA

Nažalost, nisam u mogućnosti da ovaj font prikazujem u javnosti, zbog autorskih prava (pa ćete morati da svaki font proučite sami preko linkova koje sam ostavila, žao mi je). Ipak, 2017. godinu će, kako grafički dizajneri progniziraju, obeležiti tzv. handwritten fontovi, koji se zaista najčešće i koriste na blogovima ☺



Minimalizam je postao takođe veoma poznat i proširen u blogosferi. Pa je za takav izgled bloga i potreban neki potpuno basic font koji omogućava čitaocu da se oseća potpuno opušteno na vašem blogu, bez da njegov naslov upada u njegove oči. Ako mene pitate, ovo je nešto što tek sledi na mom blogu!



Ukoliko ste već probali ova dva stila, onda bi trebalo da se okušate i u ovom. Meni ovo baš i ne ide uz blog, iako sam imala period kada sam koristila ovakve fontove. Ali, onoj osobi kojoj uz blog više ide neki opušteniji stil, svakako savetujem ovaj potpuno neobavezan font.



Kombinacija crne i sive boje u fontovima je takođe veliki trend među dizajnerima, pa sam zato i uvrstila ovaj font. Sigurna sam da ovakav niko nema, originalan je, a i prati trendove!


Ipak sam odlučila da svoj omiljeni font ostavim za kraj. Summeron je jedan od fontova koje sam najčešće koristila, pa sam želela i sa vama da ga podelim (tj. otkrijem vam kako se zove). Sigurna sam da ga prepoznajete, i nadam se da ćete ga koristiti!

Pa, to bi bilo sve od mene za ovaj post. Iskreno se nadam da vam se svideo, a kako nisam želela da narušavam bilo čija autorska prava, nisam u javnosti objavljivala izgled fontova. Ipak, želim da znate da bi trebalo da pregledate fontove koje sam vam ostavila jer su zaista dobri i vredni pažnje.





You Might Also Like

3 comments

  1. Znala sam za sve navedene fontove i sve ih zaista obožavam, bilo da radim nešto vezano za školu, bilo da se igram u fotošopu ili pravim neke banere za blog. Na ovu listu bih dodala HoloCsual, definitivno moj najomiljeniji font ikada :)

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam koristila ove fontove, ali ovaj zadnji mi je jako zanimljiv za neki npr ''muzički'' blog, sve u svemu divan post i hvala na preporukama

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши
  3. Divan post, kao i svi fontovi! ❤☺

    Novi post
    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши