Blogging Goal-List

25.9.16

  Primetila sam da blogerke, čim im se ukaže neka prilika, počnu da prave to-do, goal ili wish liste i objavljuju ih na blogu. Ja to nikada nisam radila. Ne zato što ne volim, već zato što mislim da ne moram da delim baš svaki segment svog života, po pitanju obaveza ili škole (koja je, takođe, obaveza) ili bilo čega drugog za šta mislim da nije potrebno da bude izloženo javnosti. Međutim, shvatila sam da sam uglavnom bila i previše opuštena što se tiče bloga. Zapravo, ne opuštena, već nekako nehajna. Pedeset čitalaca - sto čitalaca, hiljadu pregleda - trinaest hiljada pregleda, kvalitetni - nekvalitetni postovi... sve mi je to bilo slično, šta više, bilo mi je isto. Nije da se nisam trudila, već nisam brinula o nekim malim stvarima koje, istini za volju, mogu narušiti reputaciju i već uveliko poznatog bloga. Zato hoću da sa vama sada podelim goals-list koju sam danas sastavila i tiče se blogovanja na duže staze, tako da ni ciljevi nisu nešto mali i skromni.


  • Organizovanje giveawaya na blogu, neki bi rekli: Uh, ova ima 120+ čitalaca, a nijednom ih nije nagradila. Dobro, nisu ljudi baš toliko surovi, niti vi meni tražite giveaway, ali, opet, volela bih da ga jednom organizujem. I koliko god da pokušavam da vam pokupujem neke poklončiće, nikada ne stižem ili nemam dovoljno novca, a ne želim da ovo finansiraju moji roditelji, već da ovo finansiram sama.
  • Upoznavanje sa nekom blogerkom, iako sam se sa nekima od vas i dopisivala, i razmenjivala iskustva, nikada se nisam uživo upoznala sa nekim ko čita moj blog. Iskreno se nadam da ćete mi se javiti ako budete dolazili na SK, pošto ću biti tamo sigurno!
  • Promeniti URL adresu. Kako mi mnogo smeta ovo blogspot.com jer ne mogu svi da zapamte toliko dugačku adresu, planiram da jednog dana, kako bih zadržala reputaciju profesionalnog blogera koji drži do svog bloga, promenim URL adresu i dodam www i zadržim .com
  • UVEK sama sređivati izgled svog bloga. Poznate blogerke koje imaju dovoljno novca mogu da isfinansiraju osobu koja će dizajnirati izgled njihovog bloga i to, ako želite dobro odrađen posao, morate da platite čitavo bogatstvo ako želite da blog izgleda savršeno. Ni ja nemam blage veze oko mnogih stvari, ali naučiću. Znam da i dizajneri moraju nečim da se bave, ali, mislim da mogu sama da se snađem, pogotovo oko sopstvenog bloga.
  • Pisati svaki dan. Danas je neverovatno teško biti i originalan i redovan. Međutim, ovaj izazov neću prihvatati sve dok ne budem savršeno sigurna da imam i originalnost i vremena za pisanje postova svaki dan.
  • Pomagati početnicima. Nije li sjajan osećaj pomagati nekome i uraditi ono što tebi nije niko? Meni je očajnički bila potrebna pomoć na početku, međutim, niko nije nudio nikakvu pomoć (mada ni ja nisam pitala ☺) tako da je blog na početku izgledao katastrofalno. Dakle, ako nekome treba pomoć - neka mi se slobodno javi. 
  • Dobiti partnera na blogu. Razmišljam o tome da, kada moj blog dostigne neki veći uspeh, nađem sebi partnera kojem će pisanje na mom blogu donositi iskustvo u vođenju bloga, kao i pisanju. Međutim, još uvek je to samo ideja, tako da ćemo tek da vidimo ☺
  • Dobiti podršku od strane nekih većih kompanija. Ovo je takođe veliki zalogaj, pa se ne nadam previše, jer, sve u svoje vreme. Ne očekujte da će to biti wish liste, ili nešto sa kineskim sajtovima, već podrška srpskih kompanija koja bi mi donosila određene prihode, koji bi, naravno, bili preusmereni na finansiranje bloga. 
  • Što više collab postova. Pored pisanja samostalnih postova, uživam i u collab postovima. Lakše je u društvu, zar ne? Takođe, razmenimo pokojeg čitaoca, otkrijemo neke baš dobre blogove, tako da je i to jedno od lepših iskustava, koja zaista pomalo fale na mom blogu.
  • Pisati na nesvakidašnje teme. Na blogovima se stalno vrte jedne te iste teme. Mislim da bi nesvakidašnje teme i informacije doprinele jedinstvenosti mog bloga, a ono po čemu želim da moj blog bude prepoznatljiv je upravo jedinstvenost.
Pa, šta kažete? Nije dugačka, ali, mislim da je itekako zahtevna ☺ Iskreno se nadam da ću sve ove ciljeve jednog dana zaista ispuniti. Mislim da su ove želje moguće, ali samo ako se budem trudila dovoljno. Verujem da ću uspeti jer ništa nije nemoguće, tako da mi držite palčeve u daljem blogovanju, možda će nešto odavde biti čekirano već sledeće godine u ovo vreme ;)


Koji su vaši ciljevi po pitanju blogovanja?
 


You Might Also Like

12 comments

  1. Анониман25/9/16

    Divne zeljice!❤Nadam se da ces ih ispuniti!

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  2. Zelim ti od srca da ih sve ispunis! <3

    introvertna-holandjanka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Fantastičan post draga! Imaš odlične želje i stojim uz tebe i nadam se da ćeš ih sve ispuniti *-*
    Novi post: This is my life

    ОдговориИзбриши
  4. Nadam se da ces uspeti u svojim ciljevima. Glavni cilj mi je da se zabavim i radim ono sto volim. Takodje i da inspirisem osobe koje citaju moje postove. :*

    analtevss.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  5. Divan post Katie, uopšte ne sumnjam da ćeš ispuniti sve želje! Jedna tako vredna i kreativna devojčica kao ti može postići mnogo toga :)

    mravawishes.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  6. Ne znam šta bih rekla izuzev da sam sigurna da ćeš ispuniti sve ciljeve. :) Evo sad vidim da sam pravi srećković što sam upisala IT školu, pa ću imati predmet Web dizajn što ujedno znči da ću moći da uredim svoj blog kao popularne inostrane blogerke, uh sad me uhvati neki napa sreće, jaoj haha. :) Divno, Kaćice, želim ti svu sreću još jednom :) <33

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
  7. Super ciljevi, sigurna sam da ćeš ih vremenom sve ispuniti. :)

    The Fashion Spell | YouTube

    ОдговориИзбриши
  8. Potpuno se slažem, ali ja ipak volim da na blogu mogu nešto i saznati o osobi koja to piše. Redovito pišem postove kroz koje me moje čitateljice upoznavaju. Mnogo volim pomoći nekome oko nekih nejasnoća na bloggeru jer ni ja nisam odmah znala baš sve, zapravo nisam znala ništa.

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  9. Odlična su ti ideje, odnosno ciljevi koje želiš ispuniti. Meni je su tri glavna cilja za ovo godinu, da dostignem 15.000 pregleda, 50 članova i organiziram darivanje te se redovno i što kvalitetnije pisanje uvijek podrazumijeva. :)

    ОдговориИзбриши
  10. Divne zelje, zelim ti puno srece u ostvarivanju svih zelja. :)

    beautybydorotea.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Divan post, Kaciice! Tao si orohinalna,svaka vast! Divni su ciljevi, mislim da bi ih svaka bloerka mirala imato negle u planu ako bi da se bavi blogom na duze staze. Prelepo ♡♡ Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  12. Sto se mojih ciljeva tice, nemam nista preterano, dakle za sada sam zadovoljna svojim blogom. Ali u narednih godina bih volela da napredujem u nekim stvarima kao da takodje radim sto vise collab - ova i promenim url u www , i jos par stvari. :) Inace jako originalan post. ❤

    eslyisworldview.blogsport.com

    ОдговориИзбриши