Get your own aquarel quote! | DIY

25.7.16

 Pre svega, želim da vam se zahvalim na svim prelepim komentarima u pethodnom postu. Znam da sam odgovorila na svaki komentar i zahvalila se, ali, ipak, ništa nije dovoljno da vam se u potpunosti zahvalim. Današnji post je jedan od onih originalnijih (verovatno zbog toga što ovih dana posedujem malo veću dozu kreativnosti, haha ☺), a otkriće vam kako da dobijete one interesantne citate koje možemo videti na svim društvenim mrežama. Pripremite foto-aparat i obavezno mi pošaljite svoje radove!

Be yourself - everyone else is taken.:

I onda, jednostavno mi je sinulo da pokušam i ja da napravim nešto slično. Pokušavala sam i pokušavala da napravim nešto takvo, i u tom pokušaju, dobila sam ovo:


Mesto koje sam označila strelicom jeste ono mesto koje NIKAKO ne bi smelo da postoji. Još malo sam pokušavala i zapravo nisam ništa uradila. A onda sam malo razmislila i shvatila šta sam uporno radila iako nije trebalo. Ovaj tzv. DIY se sastoji iz dva dela. Jedan je slikanje, a drugi dizajn. Tj. dizajn je editovanje vašeg rada. Ovo bi inače trebalo da se radi skenerom, a kako verovatno dosta nas nema skener, onda je brže da ovo uslikamo i editujemo ga. Ali, hajde da ne žurimo. Za prvi deo biće vam potrebni:

♥ Voda
♥ Vodene boje
♥ Novine
♥ Tanka ili debela četkica za slikanje

Prvo što treba da uradite, jeste da izaberete neku boju. Ja bih vam za ovo preporučila plavu ili roze. Prva boja bi trebalo da bude osnova koja se nalazi na sredini. Kada stavite boju na četkicu, četkicu nekoliko puta umočite u vodu, kako biste dobili akvarel boju. Nasumičnim pokretima četkice trljajte sredinu papira. Zatim, ostale boje bi trebalo da budu nijanse, dakle, te boje treba da budu ili mnogo svetlije ili mnogo tamnije od osnove i, naravno, svaku treba da umočite u vodu dva-tri puta više nego kada ste umočili osnovu. Ono što bi trebalo da naglasim u prvom delu jeste to da nikako ne pišete po ‚‚mrlji'' zbog toga što će to samo upropastiti sliku, a slova će se razliti.



Za drugi deo biće vam potrebni:

♥ Foto-aparat/Skener
♥ Foto editor

Pošto, kao što sam već rekla, mislim da dosta nas nema skener, odlično je ako možete to što ste naslikali da fotografišete. Ja sam svoje slikala i malo posvetlila. Ako imate skener, još bolje, onda sliku samo prebacite na računar i aploudujte je u foto editor. Ovako bi trebalo da izgleda pre postavljnja teksta:



Zatim, na DaFontu izaberite neki lep font, preuzmite ga i postavite na sliku. Ja sam izabrala font LillyBelle. Na kraju je moje ispalo ovako:



Nadam se da vam se sviđa moj ☺ Ovo je neka vrsta diy projekta i nadam se da ćete i vi ovako nešto napraviti ako vam se dopalo. Diy projekti nisu nešto što je uobičajeno na mom blogu, a ni ja nisam nešto spretna sa njima, tako da ovo stvarno nije teško i komplikovano. Oba dela su trajala najviše deset-petnaest minuta, pa ako želite neki lep ukras za svoju sobu, možete ovo napraviti, a pored toga što ćete dobiti ovako lep ukras, mnogo ćete se zabaviti praveći ga ☺ 


Da li vam se dopada ovaj DIY?

P.S. Komentari su uključeni na automatski mod zbog toga što sam trenutno na moru ☺ Postovi će izlaziti redovno, ne brinite! Sve komentare ću pročitati čim se vratim kući ♥


You Might Also Like

5 comments

  1. Ovaj post je odličan, i baš originalan hahah, nikad do sad nisma videla nekoga sa ovakvom idejom za post.. Svaka čast, i blog ti je inače odličan, postala sam član!
    poseti moj ako želiš - maketheworldbetter9.blogspot.rs , poljubac!!

    ОдговориИзбриши
  2. Ovaj post je odličan, i baš originalan hahah, nikad do sad nisma videla nekoga sa ovakvom idejom za post.. Svaka čast, i blog ti je inače odličan, postala sam član!
    poseti moj ako želiš - maketheworldbetter9.blogspot.rs , poljubac!!

    ОдговориИзбриши
  3. Stvarno je odlična ideja, nisam uopće nikad razmišljala da napravim tako nešto, a sad bih možda i trebala jer je stvarno predivno, a ja obožavam sve vezano uz crtanje i slikanje :)
    Tek sam sad našla tvog blog i vidim da odlično pišeš i imaš originalne ideje pa sam se pretplatila :)

    bernardasinnerbeauty.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan post! I blog takođe! Tek sada sam otkrila tvoj blog i mnoooooogo, mnogooooo mi se dopao- FENOMENALAN JE!
    Sve originalne ideje ☺
    Pratim te, pa poseti moj blog ponekad :P
    p.s. isto smo godište :)

    ОдговориИзбриши
  5. Odličan post, sviđa mi se kako pišeš :)
    Zapratila sam te, nadam se da ćeš uzvratiti.

    maya is back

    ОдговориИзбриши