Da li bi blog trebalo da odražava našu ličnost? | collab

5.5.16

- Otkako sam otvorila blog, tačnije, otkako sam napisala svoj prvi post na njemu, pokušavala sam sve svoje misli i želje da izrazim kroz reči u postovima. Nekada je to bilo zbrzano, nekada su reči bile veoma pažljivo birane, međutim, u svakom postu možete videti da sam bila potpuno otvorena. Ja blog ne smatram svojim onilne dnevnikom kako ga neki zovu, jer, dnevnik je nešto lično, nešto što čuvamo samo za sebe. Ja blog zamišljam veoma slikovito. Na primer, ovako: kao veliku govornicu, na koju svako može da stane, izrazi mišljenje o određenoj temi. U publici su ljudi, koji takođe mogu da slušaju i na kraju svako izrazi mišljenje o temi i govorniku. 

- Naša ličnost - to smo mi. Mi ne možemo da biramo sopstvenu ličnost jer se sa njom rađamo. Mislim da je upravo blog mesto za izražavanje naše ličnosti. Ako izuzmemo one bezvezne follow for follow blogove i blogerke, videćemo da svaki blog ima nešto svoje. Neki blog ima ljubičastu pozadinu, neki crvenu, neki belu, neki izgleda savršeno, neki haotično razbacano, neki blog ima naslov u uglu, neki u sredini, neko ima gadžete, neko ih nema, neko piše priče, neko lifestyle postove, neko fashion... Ovako bismo mogli zauvek. Međutim, koliko god ti blogovi bili drugačiji, nešto ih ipak spaja: jedinstvenost. Svaki (ozbiljan) blog je jedinstven i ima nešto svoje, baš kao i njegov autor. Autor ima svoju ličnost, ono što ga opisuje i, naravno, teži ka tome.



- Ja sam mislila da ne bi trebalo da se previše udubljujem u blog kako ne bih pokazala sopstvenu ličnost, karakter, ali, onda sam jednom pomislila čega se ja to uopšte bojim? Pa šta ako pokažem svoje slabosti, mane, pa čak i vrline na blogu, to sam ja. Ja sam živ čovek, a ne robot. Ja imam ličnost, kao i osobine, vrline i mane. Zašto to ne bih pokazala i ostalima? Mislim da su moji strahovi bili preterani jer, čim sam počela da preusmeravam svoj blog ka svojoj ličnosti, on je postao čitan. Čim sam počela da pišem o onome što je meni interesantno, bez toga da ispunjavam želje ostalima, prišli su mi i moji istomišljenici, za koje nisam verovala da postoje, a samo je bilo potrebno da probijem led.

- Ranije sam žudela da moj blog bude baš kao Tijanin. Da su nam gadžeti isto poređani, da pišemo o istim temama, da pišem postove kao ona što je pisala... Nisam je 100% kopirala, ali, hvatala sam sebe u tome da ne uživam u onome što radim. To nisam bila ja, moja ličnost, već Tijana. Ubrzo sam shvatila da je to bezveze i odlučila sam da nešto promenim. Od tada je ovde došlo čak 50 ljudi. U tom trenutku sam imala samo 18-19 čitalaca i nisam bila zadovoljna time. Počela sam da pišem ono što mene zanima i blog je konačno krenuo uzbrdo. Kriva na statistici se stalno penjala gore, a ja sam bila sve srećnija i srećnija. Sve više sam počela da dodajem svoje misli u postove, sve što do tada nisam želela. Jako je čudno kako se sve brzo menja kada i mi odlučimo da se promenimo nabolje.

- A sada, moj konačan odgovor jeste da, blog bi trebalo da odražava našu ličnost zato što je naš blog dokaz da postojimo mi i naše mišljenje. Blog je jedna velika govornica, za kojom i mi imamo svojih pet minuta da zablistamo, zašto ne bismo dozvolili sebi taj užitak da dodamo bar malo sebe u sve to? 

- Ovo je collab sa Zarom, divnom blogerkom koja vodi blog Zara's Lifestyle. Istini za volju, ja sam lupala glavu u vezi ove teme jer zaista nisam znala kako da svoje misli (koje su, moram priznati, mutne i apstraktne) pretvorim u reči, ali ne zbog inspiracije, već zbog, ne znam tačno ni ja čega. U svakom slučaju, nadam se da vam se dopada ovaj post ☺ Uskoro izlazi još postova, pa očekujte bar još jedan ove nedelje!


You Might Also Like

15 comments

  1. Predivno napisano.I ja sam u početku želela da imam blog kao Anjin ili Tijanin,volela sam da imam isto rasporedjene gadzete i slicno,bas kao i ti.Mislim da j svima tako na početku,tek kasnije počinjemo da stvaramo nešto svoje,jedinstveno,posebno,nešto po čemu će se naš blog isticati od drugih.Tvoj blog je odličan,samo tako nastavi!

    ОдговориИзбриши
  2. Divan post...bukvalno kao da si mi procitala misli.Nikada ne treba kriti ono što jesi a posebno ne na blogu,što je nešto tvoje u čemu uživaš...Kupila si me ovim postom...dobijas moj follow...
    Ne znam sta da kazem sem jednog velikog BRAVO!

    ОдговориИзбриши
  3. Potpuno tačno! Verujem da svi mi u početku blogovanja strahujemo i od reakcija drugih ljudi, pa zato i ne želimo da prikažemo sebe, ali sve dođe vremenom i svako stekne neki svoj pečat po kom će ga drugi uvek prepoznati :D

    https://www.youtube.com/watch?v=yl2BtdHE_bQ&hd=1

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман6/5/16

    Post je super!Slazem se sa tobom i svima koji su komentarisali pre mene! :)

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман6/5/16

    I am still afraid of people knowing for my blog, but maybe I decide to uncover my identity once. I'm trying to write exactly the things I thiwnk,ith no fear that someone won't agree with me. That's completely unimportant.

    ОдговориИзбриши
  6. Slažem se! Stvarno svi treba da pokazu svoju pravu ličnost kroz blog i da puste svoje čitaoce da ih bolje upoznaju. Oduševila si me. ♥

    ОдговориИзбриши
  7. Stvarno se slazem sa tobom,divan post.Zaista,mislim da svi treba da budu islreni na svom blogu,sa svojim citaocima.Oni su nam na neki nacin i prijatelji ☺.

    mywonderland-xoxo.blogspot.com --novi post ☄❤

    ОдговориИзбриши
  8. Jedan od najlepših i najistinitijih postova koji sam skoro pročitala! zaista si divno ovo napisala i mogu ti reći da je sve istina. Ti zamišljaš blogkao govornicu, a ja dok pišem nekako volim da zamišljam da je to moj dnevnik, dnevnik koji postaje poznat poput dnevnika Ane Frank zato što sam u njemu potpuno iskrena i otvorena. Mada, ukoliko bismo se malo obazrli moglo bi se reći da sam i otvorila blog zbog Ane Frank jer mi je njen dnevnik bio jako zanimljiv, a želela sam da neko može da pročita ono što ja pišem i mislim o raznim temama, a ne da skuplja prašinu u fioci, pa sam se tako odlučila za opciju bloga. :) <33

    In my heart

    ОдговориИзбриши
  9. Predivan post si napisala, draga! Slažem se sa svim što si rekla, jer je sve u potpunosti istina... Ja uvijek počnem da pišem dnevnik - i onda mi dosadi, pa sam iz tog razloga otvorila blog i to me sada ispunjava. ♥

    Novi post -------> innisall.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Prvi put sam na tvom blogu.Fantastican je.A tek tvoje divno pisanje...nemam reci.Tako iskren i lepo slozen post!Divno,zaista :)

    Novi post : girlsstuffblogg.blogspot.co.

    ОдговориИзбриши
  11. great post!
    i follow your amazing blog :)
    kisses from poland :*
    ayuna-chan.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Prediban ti je post. U poslednje vreme nisam naisla na nesto ovako divno, iskreno da ti kazem. Jako si me zabavila dok sam citala, ali i naterala da malo porazmislim o svemu u vezi sa blogovanjem. Jako si lepo objasnila sve i znaj da sam jos samo jedna psoba koja se slaze sa tim da bi blog trebali da oslikava nasu licnost, a ne da se krijemo i ne pisemo iz srca, vec mehanicki. ♡Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  13. Svaka ti cast na ovom postu! Slazem se sa tobom da blog nije dnevnik ,ni ja ga tako ne gledam. Medjutim ja svoj koristim vise kao modnu slikovnicu, pa shodno tome vrlo često bivam kratka na recima i trudim se da imam što kvalitetnije fotografije gde se vide svi detalji kombinacija baš onakvi kakvi su. Divan ti je blog zaista!

    BebaGottel
    Instagram
    Facebook

    ОдговориИзбриши
  14. Odlican post, draga! U puno stvari se slazem sa tobom. Treba biti originalan, a ne da kopiramo druge! I super je to sto i dalje ne kopiras Tijanu, dobra odluka. Pogledaj moj blog i uclani se ako zelis, uzvratit cu.

    lejlaleca.blogspot.com

    ОдговориИзбриши